Despre ROST

 

Spre deosebire de alte platforme destinate invatarii pe diverse nivele sau de platformele destinate exclusiv mediului de afaceri, platforma INTRATEST se focalizeaza pe piata muncii.

Platforma ROST este locul de intalnire dintre persoanele care isi doresc sa se angajeze-reprezentand oferta de forta de munca – si companiile care au locuri de munca vacante, reprezentand cererea de locuri de munca.

a. Conceputa instrumental in cadrul programului ROST (rute de ocupare de la sat la oras),platforma ca instrument este la dispozitia celor 900 de persoane care fac parte din grupul tinta al proiectului cu acelasi nume.

Pentru acestia, platforma pune la dispozitie urmatoarele functionalitati: creearea profilului de solicitant de loc de munca; completarea unui CV si a unei scrisori de intentie (bilingv – romana si engleza).

Solicitantilor le permite sa caute locuri de munca in functie de criteriile pe care si le doresc. Pot aplica la job-uri.Solicitantii pot fi invitati la un interviu de catre o companie.

Platforma raspunde nevoilor persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, scopul platformei fiind cresterea semnificativa a sanselor de angajare in munca.

Platforma este o “ deschidere “, o sansa si o oportunitate in plus pusa la dispozitia persoanelor din grupul tinta care prin intermediul ei sunt indrumati in completarea documentatiei personale necesare angajarii in munca.

Avantajele platformei ROST sunt:

  • centrarea pe profilul participantilor
  • asistarea participantilor in completarea CV-ului si scrisorii de intentie
  • accesul in timp-real la informatiile privind locurile de munca, oferite de angajatori
  • inexistenta cheltuielilor de deplasare,
  • accesarea platformei nu intrerupe activitatile curente ale solicitantului

b. Platforma se adreseaza in egala masura angajatorilor privati sau publici care definesc in modul cel mai concret locurile de munca disponibile si conditiile de calificare si pregatire pe care trebuie sa le indeplineasca solicitantii pentru a le putea ocupa.
Alaturi de criteriile ce trebuiesc indeplinite pentru ocuparea locului de munca, in cadrul ofertei angajatorii isi prezinta conditiile de munca, durata programului, locatia acestuia, salariul, sporurile pe care le acorda, premierile, solicitarile referitoare la disciplina muncii etc.

Pentru companii platforma le pune la dispozitie urmatoarele functionalitati:

  • crearea unui profil al companiei.
  • adaugarea de locuri de munca vacante.
  • pot sa primeasca aplicatii de la candidati.
  • pot cauta prin lista de candidati si ii pot invita la un interviu.

Totodata pentru a fi cat mai atragatori in ceea ce priveste oferta, odata cu prezentarea profilului angajatorii pot utiliza fisiere de prezentare in Power Point, inregistrari video sau filme.
Firmele au posibilitatea de a duce campanii de newsletter si de a-si promova propriile anunturi si materiale de prezentare in functie de strategia de selectie si de angajare pe care si-au propus-o.
Solutiile de tip e-learning ajuta companiile la cresterea profitabilitatii intr-un mod inteligent, reducand semnficativ costurile legate de recrutare si cele de pregatire a fortei de munca. (Studiile arata ca organizatiile care au beneficiat de un sistem de recrutare de tip e-learning, si-au redus costurile de pregatire a fortei de munca cu 30-40%, reducand in mod eficient o parte din cheltuielie de instruire initiala.)